Az XBMC-ről - leírás

14-es verzió megjelenése óta a név megváltozott

Az XBMC-ről - leírás

HozzászólásSzerző: Varga Csaba » 2012.03.24. 09:28

Kép

Az XBMC egy díjnyertes, szabad és nyílt forrású (GPL) média lejátszó és szórakoztató központ szoftver a digitális médiákhoz. XBMC elérhető Linux, OSX és Windows rendszerekhez. Egy önkéntes programozó csoport kezdte a szoftver fejlesztését 2003-ban, amely egy non-profit szervezetté alakult. Több mint 50 szoftverfejlesztő járul hozzá az XBMC programozásához szerte a világon, és további 100+ fordító dolgozik, hogy bővítse, és érhetővé tegye több mint 30 nyelven.

Az XBMC sokkal funkció gazdagabb, mint egy hagyományos médialejátszó alkalmazás a számítógépén, mert arra tervezték, hogy a tökéletesen együttműködjön a HTPC-vel. A távirányító támogatása szinte végtelen. Ehhez társul egy gyönyörű, könnyen testre szabahtó interfész, aminek az alapja egy nagyon erős és megbízható motor. AZ XBMC-t a kanapéról használva tökéletes házimozi élményt nyújt.

Jelenleg az XBMC-vel szinte az összes népszerű audió és videó formátumokat le lehet játszani. A gépet felkészítették hálózati lejátszásra, így a multimédia tartalmak elérhetők bárhol a házban, vagy közvetlenül az internet segítségével gyakorlatilag bármilyen protokollon, ami rendelkezésre áll. Médiafelhasználás: Az XBMC képes lejátszani CD-ket és DVD-ket közvetlenül a lemezről vagy képfájlból, és szinte minden népszerű formátumot a merevlemezről. Emellett még ZIP és RAR archívumokat is támogat. A szoftver átvizsgálja az összes számára elérhető médiát és automatikusan létrehoz egy médiatárat doboz borítókkal, leírásokkal, és fanarttal kiegészítve. Található benne lejátszási lista, diavetítés, és időjárás-előrejelzés funkció, valamint sokféle zenei vizualizáció. Így telepítés után a számítógép egy teljesen működőképes multimédiás zenegéppé is alakul.

Nehéz szavakba önteni mindazt, amit az XBMC-vel tehetünk. Irány a galéria, néhány példa kedvéért, vagy töltse le és máris kipróbálhatja.
Ezen a linken pedig bővebb felvilágosítást is kaphat: WIKI

Egy kis videó demonstráció kedvcsinálónak:
Varga Csaba
Adminisztrátor
 
Post-ok: 68
Csatlakozott: 2012.03.22. 11:19

Vissza: KODI (XBMC)

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron