AddThis Social Bookmark Button
Nyomtatás

OpenELEC 3.0.0

Írta: Varga Csaba. Kategória: OpenELEC

Megjelent az OpenElec 3.0.0!

 

Az OpenElec egy kis, beágyazott Linux rendszer XBMC alapokon. A legújabb verzió már az XBMC 12.1-re épül és több lehetőséget tartalmaz, mint például az XVBA dekódolást AMD rendszerekhez fejlesztve. Tovább fejlesztették Raspberry Pi platformra, ami nagyobb stabilitást eredményezett.

A teljes releaselog itt található: OpenELEC 3.0.0.

 

Nyomtatás

OpenELEC - Telepítés, beállítás

Írta: Varga Csaba. Kategória: OpenELEC

Több olyan HTPC-re készített Linux alapú operációs rendszer van, aminek alapjául a méltán népszerű XBMC nevű média center program szolgál. Sajnos ezek a legtöbbször csak a hozzáértők számára kínálnak alternatívát, hiszen a Linux parancssoron keresztüli beállítása nem egyszerű feladat.

Az OpenELEC, azaz az Open Embedded Linux Entertainment Center viszont azért készült, hogy a kevésbé hozzáértő emberek is mellőzhessék a Windows használatát, és egy olyan előre felépített OS-t kapjanak, ami egyszerűbb beállítást/konfigurálást tesz lehetővé.

Természetesen az OpenELEC (továbbiakban OE) telepítéséhez és beállításához is kell némi alapismeret, de korántsem olyan bonyolult mint a többi, hasonló célra készített OS.

Az OE személyében egy nagyon kis rendszerigényű (Rapsberry Pi-n is használható) és méretű operációs rendszert kapunk, ami a "klasszikus" HTPC feladatok ellátására készült, vagyis elsősorban médialejátszásra. A vezérlése egy olcsóbb MédiaCenter távirányítóval is megoldható, tehát sem billentyűzet, sem egér nem szükséges hozzá.

De ne húzzuk tovább az időt, lássuk először a telepítést...

Nyomtatás

XBMC 11 - XBMCbuntu telepítés, beállítás

Írta: Varga Csaba. Kategória: XBMC

 

XBMCubuntu

 

Az eredeti Xbox, a benne lévő NVIDIA GPU, a 8-10GB merevlemez és az egyéni Pentium III processzor volt az egyik legfejlettebb PC a maga idejében - amit egy TV-hez lehet csatlakoztatni. Amit a Microsoft nem vette észre akkoriban az az, hogy ha ez a gép lelkes programozók/hackerek kezébe kerül, csak idő kérdése, és elkezdenek többet kihozni belőle mint a Halo. Ugorjunk 2003-as évre, amikor az Xbox Media Center megszületett. Manapság, ez már egyszerűen csak XBMC, mert más gépeken is fut, nem csak Xbox-on. Röviden, az XBMC egy nyílt forráskódú szoftver, ami lehetővé tesz számtalan média-streaming képességet több féle eszközön (normál PC, AppleTV..). Ebben a segédletben, megmutatjuk, hogyan kell feltelepíteni egyszerűen az XBMC-t, XBMCbuntu-t. A továbbiakban elolvashatod a teljes telepítési segédletet.

Legfrissebb hírek

Utolsó fórum hozzászólások